Af en toe willen we jullie op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van chrch app. Hét sociale platform voor gebruik in kerkgemeenschappen.

stichting chrch
Op 1 mei 2018 is stichting chrch opgericht. Vanaf nu vallen alle activiteiten van de chrch app onder 'stichting chrch'. Door de oprichting van de stichting kunnen nu overeenkomsten gesloten worden met 'stichting chrch' (denk aan de nieuwe AVG wetgeving).
Op een zonnige middag in het notariskantoor "de Vree van Drongelen" zijn de handtekeningen gezet en is de stichtig een feit. Het bestuur bestaat momenteel uit Peter Arends, Henry Arends en Eelco Mulder.

nieuwe ontwikkelingen
Binnenkort komt er een nieuwe update van chrch in de app store / play store. Eén van de meest in het oog springende wijzigingen is de check op pincode / touchid. De chrch app zal vanaf deze nieuwe versie controleren of de gebruiker zijn telefoon beveiligd heeft. Wanneer dit niet zo is, zal de gebruiker elke keer verplicht worden om in te loggen in de app. Dit verhoogt zo de bescherming van de gegevens in de chrch app. Andere ontwikkelingen die verband houden met het van toepassing worden van de AVG zijn het kunnen opvragen van een export van al je gegevens en het raadplegen van de privacyverklaring.

nieuwe europese privacy wetgeving (AVG)
Met de chrch app willen we voldoen aan de nieuwe europese wetgeving (AVG). Elke kerkgemeenschap vragen we om een overeenkomst af te sluiten met stichting chrch, om hiermee de privacy te borgen en te voldoen aan de AVG wetgeving. Het afsluiten van de overeenkomst gaat als volgt:

In de chrch beheeromgeving onder 'Instellingen" > organisatorisch' kun je aangeven wie de 'verwerkersverantwoordelijke' is binnen jullie kerk of gemeente. Zodra je dit hebt vastgelegd, krijgen jullie de overeenkomst (waar de verwerkersovereenkomst onderdeel van is) digitaal (via https://signrequest.com/nl/) om te ondertekenen.

de community
De online chrch community is dé plek om elkaar op weg te helpen. De chrch app kan eenvoudig opgezet en ingericht worden door kerkgemeenschappen zelf. Heb je vragen op loop je ergens tegenaan, dan kunnen we elkaar helpen met onze eigen ervaringen en kennis. Door elkaar zo te helpen, kunnen we het open source karakter van de app vergroten.

Voor zowel nieuwe als bestande gebruikers is de community een waardevolle plek om regelmatig te bezoeken en elkaar te helpen of je vragen te kunnen stellen.

wat kun je verwachten?
In de afgelopen periode is de aandacht vooral uitgegaan naar de AVG wetgeving en oprichting van de stichting chrch. In de komende periode zijn de chrch ontwikkelingen gericht op het open source maken van de app, waardoor de community ook eenvoudiger kan bijdragen aan de app met modules en verbeteringen. Daarnaast zullen een aantal wensen die nu nog in backlog staan opgepakt worden, zodat de app nog meer functies en mogelijkheden krijgt. Heb je ideeën, laat ze ons weten in de community.

Zelf aan de slag? Begin dan bij de handleiding "zelf aan de slag". Heb je hierna nog vragen, suggesties of opmerkingen? Stel ze in de community of laat je horen op het persoonlijk spreekuur.

Groet!

Peter Arends
chrch
ptr@chrch.org
Eelco Mulder
chrch
eelco@chrch.org