Af en toe willen we jullie op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van chrch app. Hét sociale platform voor gebruik in kerkgemeenschappen.chrch 2019 in getallen
Het jaar 2019 is begonnen, veel kerken hebben de chrch app afgelopen jaar omarmt. In 2018 zijn er met chrch:

  • aantal bevestigde gebruikers:                  5.369
  • totaal gegeven in 2018:                             67.792,48 euro
  • aantal gaven in 2018:                                23.941
  • totaal opgewaardeerd in 2018:                84.466,49 euro
  • totaal aantal kanalen:                                436
  • totaal aantal items in kanalen in 2018: 36.937

een nieuw gezicht bij chrch 
Aan het team van chrch is een nieuw gezicht toegevoegd. Erik Pruim is vanaf december 2018 aan de slag gegaan als ontwikkelaar van de chrch app en is ook bestuurslid geworden van Stichting Chrch.
Erik is een ervaren programmeur en technicus. Hij heeft zich in korte tijd chrch eigen gemaakt en heeft een hoop plannen voor nieuwe functionaliteiten. Erik is momenteel druk bezig de groepen en kringen functionaliteit te bouwen. Je zult hem in de community ook tegenkomen. Welkom Erik, leuk!

chrch in de pers 
Computeridee heeft laatst wat aandacht gegeven aan digitaal collecteren. “De collectezak die op het einde van een kerkdienst rondgaat voor donaties, gaat met zijn tijd mee. Een kerk in Duitsland is een proef gestart met de ‘digitaler klingelbeutel’, ofwel de digitale collectezak.” Lees hier het hele artikel

nieuwe ontwikkelingen
2019 zal het jaar zijn waarin we een aantal gave nieuwe functies willen toevoegen aan het chrch platform.
Wil je graag alles weten over de nieuwe ontwikkelingen in chrch? Ben je actief in de community en gebruik je de chrch app zelf? Dan krijg je vanzelf toegang tot de “Lounge”. Hierin kun je meelezen met de allerlaatste ontwikkelingen en meedenken over onder andere de status van alle feature requests en bugs.

wat kost chrch en wat kan ik verwachten?
De chrch app draait op vrijwillige bijdrages. Het team van chrch ontwikkelt, onderhoud en ondersteunt het platform op vrijwillige basis.

Dit vraagt ook wat van ons samen als beheerders bij de diverse kerken:

– het platform kan met een klein beetje technische handigheid van een paar personen uit je kerkgemeenschap zelfstandig opgezet en ingericht worden. We verwachten dat je dit zelf organiseert en zelf de documentatie als leidraad gebruikt.
– bij vragen of problemen is er een community waarin we elkaar helpen. Chrch zorgt ervoor dat het platform functioneert, zelf ben je verantwoordelijk voor je eigen administratie en inrichting van de app. We verwachten dat je dit zelf organiseert en onderhoud. En dat je anderen weer helpt.
– we werken volgens de open source gedachte dat iedereen kan bijdragen aan het platform, in welke vorm dan ook. We zetten de de broncode niet openbaar uit (ondermeer) veiligheidsoverwegingen
– om het platform te kunnen draaien (hosten), te onderhouden en te verbeteren maken we kosten. We vragen een vrijwillige bijdrage aan chrch van 1 euro per gebruiker per jaar om het platform te kunnen draaien, beveiligen en te ontwikkelen.

Heb je het toegezegde bedrag al voldaan, dan onze dank daarvoor! Ben je het onverhoopt vergeten? Dan alvast dank voor de moeite om het bedrag alsnog te voldoen. We hebben van veel kerken die de app dagelijks gebruiken de bijdrage al mogen ontvangen, maar nog niet alle toegezegde bijdrages zijn binnen. IBAN: NL49 TRIO 0379 2487 86

Groet!

Peter Arends ptr@chrch.org

Eelco Mulder eelco@chrch.org

Erik Pruim erik@chrch.org

Henry Arends henry@chrch.org