Ondersteuning vanuit chrch

chrch is kosteloos te gebruiken en wordt “as is” aangeboden. Het is helaas niet mogelijk om onbeperkt gratis (persoonlijke) ondersteuning te bieden. Dat hadden wij het liefste wel gedaan, maar uit ervaring blijkt dat het niet lukt.

Heb je als kerk voldoende kennis in huis, voel je vrij om chrch te gaan gebruiken. De community is de plek waar kerken elkaar helpen, daar kun je altijd op terugvallen. Natuurlijk wordt er ook gewerkt aan deze documentatie. Verder mag je gratis deelnemen aan de chrch-dag en eventuele ‘spreekuren’.

Er zijn een aantal redenen waarom er beperkt gratis support maar wel betaalde support wordt geboden:

  • Er zijn kerken die zich bezwaard voelen om hulp te vragen. Ze willen iemand die ‘liefdadigheidswerk’ doet niet ook nog eens belasten met hun eigen vragen. Vragen die wellicht alleen bij hen spelen en niet relevant zijn voor andere kerken.
  • Ook komt het andere uiterste voor: er zijn goedwillende vrijwilligers die niet beseffen dat ieder uur dat aan support wordt besteed, niet aan de ontwikkeling kan worden besteed. Ook zit het er niet bij iedereen in om zelf te zoeken naar antwoorden en ontbreekt soms basiskennis.
  • Met het aanbieden van betaalde support wordt kerken meer zekerheid geboden. Als je een bedrijf ergens voor betaalt, mag je er ook wat van verwachten, helemaal als je er duidelijke afspraken over maakt.
  • Betaalde ondersteuning draagt bij aan de continuïteit van chrch en de ondersteuning ervan. Er wordt meer tijd besteed aan chrch in plaats van andere werkzaamheden die voor inkomsten zorgen.

Betaalde ondersteuning

Er zijn een aantal voorwaarden:

  • Betaalde ondersteuning is alleen beschikbaar als jouw kerk ook €1 per lid per jaar bijdraagt. Dat hoeft nog niet gebeurd te zijn als je een pakket koopt, maar er wordt wel op gerekend.
  • Initieel alleen via e-mail. Als kerk en chrch het eens zijn dat per telefoon of Skype handiger is, is dat daarna ook mogelijk. Contact via WhatsApp of sms is nooit een optie. Voor spoedgevallen is een apart kanaal ingericht.
  • Het starttarief is altijd minimaal een half uur. Dit om te stimuleren dat vragen worden gebundeld en als batch behandeld kunnen worden.
  • Directe hulp is alleen beschikbaar in uitzonderlijke spoedgevallen. Reken op minimaal twee werkdagen om je vraag te beantwoorden.
  • Ondersteuning wordt geboden vanuit pear. Na betaling ontvang je een factuur. Er is voor gekozen om hetzelfde uurtarief aan te houden als andere klanten (waaronder een aantal kerken) betalen. Op deze manier blijft er tijd over voor de ontwikkeling van chrch en hoeven er minder andere freelanceuren gemaakt te worden.
  • 0,00 €